Dimarts 30 de desembre de 2008: arribada a Xichú

Ens llevem,la Marta també es lleva amb nosaltres i ens prepara un bon esmorzar. Furgoneta i cap a Xichú, hi arribem abans de les 12 tal com havíem pactat amb la mestressa de l'hotel. Ens ensenyen l'habitació i està molt bé. Té dos llits grans i bany, a fora podem disposar també d'un espai perquè estan arreglant el jardí que toca al riu. Al carrer hi ha parades: artesanies, material divers, alimentació, llaminadures, sabates, cuir, ganivets, barrets.... hi ha molt d'ambient, la cosa promet, estan de festa, i de festa Major.

Participem a una ofrena als vells huapangueros i la festa estarà dedicada a la dona de la Sierra.
Anem a la plaça on participem a tallers d'artesanies i d'escacs. L'Alba fa un brodat i una nina, en Genís juga a escacs, en Joan parla amb un músic. Molts s'interessen per nosaltres doncs veuen que no som d'allà i que parlem diferent -català- però que els entenem. Quan ens pregunten d'on som els diem que de Barcelona, i si volem explicar més els comentem que de Catalunya, llavors diem que no és Espanya, que no ens sentim espanyols, però segons com costa explicar més coses ja que és detallar una mica massa el fet del sentiment nacional, fem el que podem...

A la tarda assistim a un concert d'una cantant mexicana que es diu María Inés Ochoa (filla D'Amparo Ochoa, que també era cantant). Canta molt bé, es lluitadora i feminista. Després actua Zafira però ja estem cansats i anem a l'hotel a dormir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada