Dilluns 15 de desembre de 2008: passeig per Coyoacan i visita a l'INALI

Dilluns al matí hem tornat a agafar el metro i hem caminat pel carrer Xicoténcatl fins al centre de Coyoacan. Per la ruta hem menjat 18 tacos al pastor tot xino-xano, hem passat per davant del Museu de les intervencions de l'Ex-Convent de Churubusco. El museu és sobre les guerres del Francès, de l'Anglès, intent de reconquesta espanyola i sobretot les intervencions nordamericanes del S XIX, però no l'hem visitat,, hem vist per fora l'Escuela Nacional de Música i el lloc on vivia el Panxito quan hi estudiava, hem begut sucs de fruites al mercat de Coyoacán i finalment a la Plaça Major, seu de la Delegación (ajuntament local)

Allí preteníem renovar els passaports, però ha resultat que aquesta delegació no tenia aquest servei. A veure si no ens deixaran sortir del país!

Hem caminat pel Carrer Francisco Sosa, on hi ha entre d'altres coses les cases de conquistadors com Hernán Cortés, i la meravellosa placeta de Santa Catarina, fins a la seu de l'INALI, institut nacional de llengües indígenes dirigit pel gran Compadre Fernando, amb rang de ministre (el seu jefe és el presi de la república). Hem dinat amb el Compadre. Tornem a casa i arribem cansats després de sortir de la parada de metro de San Pedro de Los Pinos pel cantó equivocat i recórrer l'Avenida Revolución amunt i avall i intentar trobar un pas de vianants (XD!!)

Segons ha determiniat l'INALI a Mèxic actualment hi ha 364 llengües oficials, que formen 68 agrupacions lingüístiques que pertanyen a 11 famílies.
Milpa Alta és un Delegació del sud del DF de parla Náhuatl.

Dimarts al vespre hi anirem a una posada. Ja us ho explicarem. (FTA)

Avui, dimarts ens han comunicat que no podrem anar a la posada, però anirem al zoo, per cert és gratis, ens acompanyaran uns coneguts que se'l coneixen molt bé i així no ens perdrem. (GTM)

1 comentari:

  1. Ei!!!
    Jo també passaré el cap d'any a Mèxic!! Marxo el 29 i aniré cap a chiapas, on m'hi estaré uns quants mesos fent uns tallers de música. Bé, ja sé que el món és molt gran i que serà pràcticamernt impossible que ens trobem, però quan senti música em giraré per veure si sou vosaltres!
    una abraçada i bon viatge!
    maria

    ResponElimina