Dijous 8 de gener: la Sierra de los Tuxtlas

Després d’esmorzar anem amb els Diegos, la Silvia i la Jocelyn a les cascades d’Eyipantla, on prenem cocos naturals o amb ginebra, i després ens els mengem amb salsa.

Tot seguit anem al llac de Catemaco, pugem a una petita barca amb motor que navega per mig de la llacuna fins a una illa on hi ha uns micos que hi viuen (espècie que han fet arribar uns científics universitaris per veure com s’adaptaven a l’entorn) Visitem una reserva natural Ecològica de Nanciyaga, espai turístic protegit amb finalitats de conservació total de la natura: ens ensenyen el funcionament dels temazcales, ens fem una mascareta amb una mena de fang molt natural, participem a una “limpia” que ens fa un xaman local, bevem aigua mineral d’un “manantial” amb un got fet de fulles.....

El vespre arribem a casa i han preparat un sopar on hi venen uns amics del Diego i la Silvia, són uns matrimonis que es troben cada setmana per fer col•loquis musicals.
Els cantem unes quantes cançons catalanes i agraïm la resposta emotiva i entusiasta que rebem d’ells, els hem robat el cor. Els amfitrions són feliços de poder compartir els seus convidats amb les seves amistats. Acabem cantant amb ells plegats.

Els nens es capbussen a la piscina després del sopar (tot i la perplexitat dels nostres amfitrions, ja que per a ells aquests dies fa fred). Deuen pensar que estem bojos, però admiren la nostra tolerància i valentia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada