Dijous 1 de gener de 2009: Sierra Gorda

Ens llevem d'hora per assistir al final de la festa, la topada s'ha mantingut viva tota la nit i ja està arribant a la seva fi. Els músics segueixen tocant, improvisant, agredint verbalment al seu contrincant fent serveir estructures de dècimes, contestant, provocant... i la gent ballant, seguint els diferents ritmes i escoltant les improvisacions.

Tot plegat una prova de la tradició musical i oral dels huapanguereos de la Sierra Gorda. Marxem de Xichú cansats però molt contents de la vivència.

Viatge a travès de la Sierra Gorda des de Xichú fins a Jalpan.
Paisatge insòlit, muntanyes i més muntanyes. Sense camins, ni edificacions ni gent. Anem per rutes molt poc transitades. Donem un cop de mà a uns viatgers que van amb una furgoneta amb la caixa de darrera tota plena de gent (potser eren 15) de totes les edats,(nens i avis) que s'havient quedat sense bateria a mig camí.

Arribem a Jalpan. Una petita població colonial que compta amb una església que forma part del recorregut de "las misiones". Aquesta va ser fundada pel frare mallorquí Juníper Serra. Visitem la missió: Es una esglèsia barroca pintada de color blanc i taronja, amb una plaça al davant amb molts arbres frondosos.
En aquesta mateixa plaça tobem allotjament en Hotel d'estil colonial, amb patis interiors ajardinats i florits, té piscina (però és "hivern" i està tancada). Tot és de fusta i de ceràmica, decorat amb molt de gust

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada