Diumenge 28 de desembre de 2008, Guanajuato i León

Ens llevem, esmorzem i ens despedim dels cosins. Posem el GPS i ens dirigim cap a Guanajuato. Tres hores de camí, peatges i fem benzina. Quan portem llargs km. de carretera arribem a la ciutat de Guanajuato i ens trobem envestits per tot de guies que ens volen ensenyar les mòmies. Ens sorpren la ciutat minera, totes les cases contrasten pels seus colors: verds, taronges, roses, liles, vermells, blaus, turqueses, grocs.
Tota la muntanya n'és plena, cada casa toca a una altra casa i sembla que s'hagin posat d'acord per no repetir els mateixos colors. És realment molt bonic. Dinem a un lloc que fan tacos al pastor. Fem tot un recorregut pels carrers de la ciutat: arbres, parades amb artesanies, el mercat, els músics, esglésies, teatres, museus....
Aquesta ciutat celebra cada any un festival cultural (el més important de l'América llatina) on fan activitats musicals, teatre, exposicions ... és el Cervantino.
El vespre anem a León on som acollits per uns compadres dels Navas: en Rafael, la Ofe i les seves filles Violeta i Dalia (els vem conèixer a la posada de casa dels Navas).
Ens passegen per Leon i ens expliquen un munt de coses de la ciutat. (MMM)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada