Divendres 19 de desembre del 2008, Xochicalco

Anem pel dematí a les zona arqueològica de Xochicalco, ens acompanyen la Rosa, en Tonalli i en Diego. En arribar al aparcament s'ens acosta un guia i ens ofereix els seus serveis. En Panxito els comenta als nens que hauran d'estar atents i acceptem la oferta. Ha estat un guia genial, molt ben preparat per la ruta. Ens ho ha explicat tot, les sales del Museu, el recorregut... Durant els anys 700 després de Crist va haver una cultura que va durar tres cents anys i va aconseguir fer una trobada amb diferents astrònoms per posar en comú els seus coneixements. Van acudir a l' encontre maies, mixtecs, gent del Tajín, de Teotihuacan, tolteques... i tot això queda reflectit amb les ofrenes que duien, i les escultures trobades, i les imatges de les diferents llengües que parlaven. També ens va explicar els rituals del joc de pilota, els guanyadors eren sacrificats com a ofrena als déus i això per ells era un honor. (Ara per nosaltres més que Honor ens sona com a Horror). Ens va explicar també el significat de Quetzalcoatl (serp emplomada) la simbologia. Terra i cel. Coneixement i pensament. També vam anar al l'Observatori, dins d'una cova que servia per observar el cel i el moviment de les estrelles.

Anem a dinar tota la colla, a un restaurant que té un llit elàstic. Els nens salten. Es molt divertit. Al vespre anem a tornar en Diego a casa del Chucho i l'Estela.

Aquest dia ha arribat a Cuernavaca la furgoneta que el nostre cosí Jordi ens envia amb gran gentilesa des de Guadalajara, i que serà el nostre mitjà de transport a partir sd'aquest moment. Gràcies, Jordi!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada